Inteligentní versus hloupý dům

Články / Inteligentní versus hloupý dům

Inteligentní versus hloupý dům

Pojem inteligentní dům chápeme především jako dům s velmi pokročilým systémem řízení, regulací a monitoringem bez nutnosti zásahů člověka. 

Především je zde nutná inteligentní integrace zařízení do stavebních prvků a vhodný výběr koncepčního řešení celého objektu vzhledem k jeho budoucímu používání.

V inteligentní domě nejde pouze o usnadnění každodenních činností, ale je připraven i na nečekané události jako požár, zatopení, změna počasí nebo neoprávněné vniknutí do domu. Navíc vám automatizace ušetří čas i peníze.

Za pomocí regulace vytápění a chlazení systém vyhodnocuje optimální dodávku elektřiny, tepla a chladu, a tím šetří náklady na energie. Navíc jsme náš systém Kobra optimalizovali tak, aby technologická zařízení měla co nejdelší životnost.

Kdo by chtěl trávit čas nad nastavováním termostatu, chozením k vypínačům či zatahováním rolet. S inteligentním systémem si můžete nastavit světelné scény podle svých potřeb, přesnou teplotu v každé místnosti, automatické vytahování/zatahování žaluzií a mnohem více – záleží pouze na vašich preferencích. Vše navíc dokážete ovládat pomocí chytrého telefonu, a to i když jste na dovolené.

Zaujalo vás toto řešení? Napište nám!


Kontaktní formulář